Landslagene trener i Nord-Østerdalen

Denne uka er landslaget til NOF på treningsleier i Nord-Østerdalen og på Røros. Teknisk rettetillegger er vår lokale landslagsløper Jon Aukrust Osmoen (tidl. Os) som nå løper for Nydalen.

Om 1,5 uke kommer junior-landslaget på samme treningsopplegg. Og deretter kommer det danske orienteringslandslaget på 1 ukes trening.

Regionen vår er attraktiv som «orienteringsarena» og medfører reisleivstrafikk og god PR for hele regionen vår.

Fra NOF’s nettsider (tekst bilder: Ivar Haugen NOF)

God flyt under sprintorientering blant turistene på Røros

08.07.20  Ivar Haugen

Benjaminsen og Liland kjappest på stor målestokk under landslagssamlingen i Østerdalen.


Andrine Benjaminsen underveis på sprinten i Røros.

– Jeg følte at jeg fikk bra flyt, sa Andrine Benjaminsen etter første hardøkt på kart i stor målestokk under samlingen i Østerdalen.

Løperne hadde da forflyttet seg over i Trøndelag fylke og løp på sprintkartet over Røros sentrum – som også ble benyttet under junior-VM uttaksløpene for et drøyt år tilbake.

– Dette var mye bedre enn gjennomføringen min på mellomdistanse, fortsatte Benjaminsen – som var kjappest av damene blant sommerturistene i Bergstaden. Jenta fra Lillomarka OL sikter da til mellomdistansen på Skårra, hvor hun fikk problemer med å holde oversikten i det diffuse terrenget.

– Jeg hadde en del gode partier, men et par bommer ødela totalen, er hennes egen oppsummering av den nevnte skogsøkten. Da smakte det bra å få kjenne på asfaltunderlaget og navigere seg gjennom smugene i Røros sentrum.

Lukas Liland – som var best i en noe forfallspreget herreklasse – fikk ikke den samme flytfølelsen i sitt gjensyn med gatenettet i Røros: – Jeg klarte på ingen måte å gjenskape prestasjonen fra junior-VM uttaksløpene, sa han selv etter målgang.

Karen – som gjør sin første sesong i seniorklassen – var best under junior-VM uttaksløpene i pinsen i fjor, og da hadde han – etter eget sigende – betydelig bedre flyt i kartlesingen: – Sprintformen er ikke all verden om dagen.

Da er det bra med en samling hvor det er tett mellom slagene, og neste mulighet til å terpe på sprintrutiner og gjennomføring er ikke lenger borte enn torsdag.

Før den tid blir det skogsorientering for Benjaminsen, Liland og de andre landslagsløperne.

Jentene analyserer i etterkant av sprinten.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *